Circuit-training (Switching)

Verbeter uw balans, houding, kracht en uithoudingsvermogen op de meest effectieve manier. Zitten sluit de circulatie af van het vet-absorberend enzym lipase. Een belangrijk enzym bij de voorkoming van obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes. Reguliere fitnessoefeningen laten u vaak zitten. Switching laat u trainen in een staande houding. Voorkom de hoge belasting van de wervelkolom.

Switching won een FIBO International Innovation Award. Een prestigieuze internationale prijs voor innovatie in de fitness wereld. Switching is geschikt voor 60+'ers, tieners en atleten.U maakt natuurlijke bewegingen die voorkomen tijdens fysieke activiteiten in het dagelijks leven. Wij beschikken over tien machines die zich richten op vrijwel alle spieren. U heeft slechts korte tijd nodig voor een volledige workout.

Why do a standing workout?

Ons lichaam bestaat uit twee soorten spiervezels; Dynamische en Stabilisator. Wanneer we op traditionele fitnessapparatuur werken trainen we de isotone vezels d.m.v. dynamische oefeningen, dit noemen we specifieke spierversterking. De oefeningen met traditionele fitnessapparatuur worden altijd in een zittende houding uitgevoerd waardoor de wervelkolom een onnatuurlijke houding en compensatie creeert om te reageren op de mogelijkheden van onze gewrichten.

Uit onderzoek is gebleken dat de belasting op de wervelkolom 30% tot 40% toeneemt in een zittende positie. Switching verbeterd de natuurlijke lichaamsfunctionaliteit bij verschillende spierketens terwijl tevens meer calorieen verbrand worden.

Evolution or Involution?

Fysiologen die obesitas, cholesterol, hart- en vaatziekten en diabetes onderzoeken ontdekten dat een zittende houding de circulatie van het vet-absorberend enzym genaamd lipase afsluit.

Een staande houding verbeterd zowel de spieren als de verdeling van lipase wat het lichaam ertoe aanzet om lichaamsvet en cholesterol te verwerken, onafhankelijk van de tijd die staande aan een oefening besteed wordt. Verder ontdekten zij dat een staande houding het verbruik van bloedglucose stimuleert en de ontwikkeling van diabetes ontmoedigd.